LA OBERTURA DEL JOVEN INTÉRPRETE

diapositiva1

OBERTURA

6;00 min

Obertura dedicada a la Societat Musical  La Pau de  Beneixama pel  seu 175 Aniversari celebrat   a  l’any  2016.

 

 
“Sempre m’ha paregut molt gratificant, emotiu al mateix temps que graciós veure a un nou jove intèrpret començar la sessió d’assajos amb la banda i aparéixer amb un instrument enorme el qual a penes pot transportar , sostindre a les mans o inclús “muntar-l’ho”. Intèrpret que realitza “playback” en l’assaig perquè no li ix el passatge, intèrpret que observa l’actitud del company i l’imita, intèrpret que s’enfronta al seu primer pasacarrer amb la incertesa per si sabrà desfilar i tocar al mateix temps. Tots aquestos aspectes ens han fet créixer com a persona i com a músic tots junts seguint una disciplina educativa com es la música.
Tots hem sigut jóvens i tots hem sigut aquest intèrpret en qualsevol de les seues variants. I no s’ha de perdre este esperit jove ja que la il·lusió per fer música , per compartir assajos amb amics, per disfrutar amb el repertori, per conéixer compositors i tot guiat per la mà d’un element tant important com es el director, fa que ens sentim jóvens, jóvens intèrprets.”
“Aquesta Obertura está dedicada per a aquells que encara es consideren Jóvens Intèrprets.”
 
 
Esta peça està realitzada a través del desenvolupament d’una cèl·lula motívica (que representa el jove intèrpret) la qual va apareixent constantment per totes les seccions de la banda de música en el transcurs musical i que per mitjà dels diversos tractaments rítmics, amónicos i colorísticos en quant a la instrumentació, s’aconseguix una peça dinàmica, fresca i juvenil.
 

Interpreta; Societat Musical LA PAU de  Beneixama

Director; Mario  Roig Vila